Pinky

Saturday, 20 September 2014

Pencuci muka bervitamin


Shaklee telah hampir 60 tahun menjadi pengeluar vitamin untuk kesihatan secara menyeluruh. Hasil penyelidikan yang bertahun lamanya, Shaklee juga turut mengeluarkan rangkaian penjagaan kulit wajah. Apa yang istimewanya ialah, setiap penjagaan wajah seperti pencuci muka, toner dan pelembap ini dihasilkan menggunakan tumbuhan semulajadi.

Terdapat dua jenis rangkaian penjagaan wajah iaitu Nutriwhite yang mengandungi agen pemutih yang selamat dan kedua pula ialah ENFUSELLE yang diperkaya dengan pelbagai jenis vitamin bagi memastikan pengguna memiliki kulit halus dan bersih.

Disini saya kongsikan kebaikan satu produk dahulu, dan inshaAllah pada entri akan datang saya kongsikan pelbagai jenis produk lagi

1. Daily defense whitening essence

Dirumus dengan kepekatan bahan-bahan asli agar kulit terasa lembut sehalus sutera dan tampil lebih menawan:
  • Bearberi untuk mencerahkan dan menegangkan kulit
  • Strawberi Begonia untuk meratakan tona kulit
  • Kacang Soya untuk memudarkan dan mengurangkan jeragat dan cela kulit
  • Mulberi untuk mencegah kesan-kesan kerosakan akibat sinaran matahari
  • Vitamin C aktif untuk memperbaiki penampilan kulit dan mengembalikan seri wajah
  • Tekstur esen yang licin dan mudah diserap oleh kulit

Untuk maklumat lanjut dan order, 

DINA
Sms/ whtsapp
Pengedar sah SHAKLEE di ipoh, batu gajah, bota, parit, seri iskandar, tronoh, jelapang, meru, tanjung rambutan dan tapah. Juga boleh cod di shah alam.
Penghantaran melalui pos untuk seluruh Malaysia

Saturday, 14 June 2014

PENGEDAR SHAKLEE TAPAH

Salam kepada semua,

SAYA ada berita gembira untuk dikhabarkan kepada semua penduduk TAPAH, anda kini boleh mendapatkan produk SHAKLEE secara COD (CASH ON DELIVERY) daripada saya. Ini adalah kerana saya telah berpindah kerja di TAPAH.

WAKTU URUSNIAGA ialah mulai HARI ISNIN sehingga JUMAAT daripada JAM 8 PAGI SEHINGGA 4 PETANG ya!

Sudah pasti harga berbaloi dan produk tip top.
Konsultasi percuma juga disediakan.


DINA
Pengedar Shaklee Seri Iskandar, Bota, Batu Gajah, Ipoh, Tronoh dan Tapah (tapah road, batang padang, taman tapah ria, dan sekitar tapah)

sms/ whtsapp 0133368478

Sunday, 11 May 2014

MEALSHAKES PROMOSI DI BULAN REJAB

Promosi Mei:

minuman berkhasiat untuk bulan puasa bakal menjelma ni
minuman berkhasiat pembekal tenaga
minuman berkhasiat untuk anak-anak kurus keding yang memilih makan
minuman berkhasiat mengatasi sembelit

Walllah! Sila serbu si lazat MEALSHAKES.

Harga RUNCIT RM 114 je! Nak lagi Moooooooorah? Meh join ahli!!!




Hubungi DINA
0133368478
SMS/ WHTSAPP

BULAN RAMADHAN: SEMUA BOLEH KURUS!!

Tak lama lagi nak puasa dah, bulan ni lah masa terbaik untuk jaga makan dan jadi lebih kurus sikit. Barulah, meletop pakai baju raya nanti!

Meh nak belanja gambar mereka yang berjaya kelihatan gojes dan kacak dengan vitamin untuk KURUS daripada SHAKLEE. Harga serendah RM54 sahaja!



Hubungi DINA
0133368478
SMS/ WHTSAPP

Saturday, 1 March 2014

MINUM SOYA BOLEH MANDUL

Bulan MARCH ialah bulan PROMOSI SHAKLEE ESP. Minuman yang diperbuat daripada NON-GMO SOYA. (sila google kalau nak tahu non-gmo tu apa). Pastinya bulan ni banyak isu pasal soya dalam news feed anda. Antaranya,

●MAKAN SOYA BOLEH MANDUL
●MAKAN SOYA PENYEBAB KANSER
●SOYA BUKAN MAKANAN SUNNAH

Tapi, takde pun bukti kukuh pun mereka berani bagi. Cuma copy pasta daripada internet je. Nak lawan dengan bukti ujian klinikal SHAKLEE? Huh!

●Makan tempe takpe sebab dah digoreng. Haaaa ni memang lawak. Tempe pun soya jugak! Orang JAWA antara penyumbang tinggi kepada bilangan rakyat MALAYSIA. Subur-subur orang JAWA tau anak berduyun!
●negara CHINA juga berpenduduk paling padat di dunia, mereka makan tau fu fa yang juga soya
●soya bukan makanan sunnah? Kalau macam tu nasi pun bukan makanan sunnah kan. Jadi sila berhenti makan nasi!
●soya penyebab kanker? Mana buktinya.

SILA TERIMA SESUATU DENGAN AKAL YANG WARAS NA!

Monday, 27 January 2014

RAHSIA IBU MENGANDUNG: VITALEA WITH IRON

Assalamualaikum dan Salam sejahtera,

Apa yang mengerikan ibu mengandung? Apabila pergi check up dan HB turun bawah 11. Sampai kena ambil sample najis! Ewwwwww! Nah ni rahsia bagi HB MAINTAIN paras 11 ke atas! Ambil sahaja VITALEA bersama JUS OREN setiap pagi. Dengan izinNYA jua. Saya maintain sekitar 12! Anda???

Dina 0133368478

Monday, 14 October 2013

Resepi biskut jutawan. Cheesecuit fruity

Salam raya korban semua. Hari ini saya nak kongsikan resepi cheesecuit fruity yang menjadi fenomena dalam group JUTAWAN SHAKLEE.

Sedap, mudah sehingga menjilat jari dan bekas loyang!

Bahan:
250gm cream cheese
susu pekat manis
2 atau 3 sudu susu segar
biskut empat segi
nutella jika mahu
Sirap hershey coklat
almond nibs

cara:
Pukul susu pekat, susu segar dan cream cheese sehingga kembang.
susun biskut empat segi dalam bekas.
sapukan adunan cream cheese yang dipukul kembang tadi.
Kemudian susun lagi biskut diikuti cream cheese. Ikut suka anda nak berapa tebal. Boleh sapu nutella sekali di setiap lapisan biskut td.
akhir sekali, tabur buah-buahan masam yang anda gemar. Pilihan saya kiwi, anggur tanpa biji, strawberry dan mangga.
taburkan almond nibs dan hias dengan sirap hershey coklat.
simpan dlm peti ais semalaman.
Pastu ngap!


selamat mencuba!